(VIDEO) 2. „Šareni talenat“ u organizaciiji Somborskog pevačkog društva

2. „Šareni talenat“ za ovu godinu, u organizaciiji Somborsko pevačkog društva ovog puta je bio malo proširen . Prošle godine „Šareni talenat“ je pozvao svu decu koja imaju talenat za pevanje a ove godine poziv je upućen i onima koji misle da imaju talenat za igranje, recitovanje, sviranje, glumu ili slikanje.

U toku prepodneva prvi su svoj talenat pokazali pevači, a kasnije popodne i svi ostali.

„Ovo je drugi poziv ove godine za „Šareni talenat“ ali sada smo ga proširili. Pozvali smo decu da pokažu i ostale talente, neka pokažu kako znaju da igraju, recituju, sviraju i crtaju. Pre podne je bilo pevanje, a evo sada popodne deca crtaju ovde u dvorištu a na bini će se predstaviti ostali talenti. Nismo očekivali ovakav odziv ali nam je drago zbog toga. Sve ovo organizuje Somborsko pevačko društvo uz veliku pomoć roditelja i naravno nastavnika muzičkog i likovnog iz osnovnih škola kojima se mnogo zahvaljujemo. Imaćemo baš težak zadatak da izaberemo decu za finale. Moram samo da dodam da deca za crtanje imaju 2 teme, jedna je slobodna a druga je sport koji će kao motiv biti na sledećem Muzičkom festivalu „Šareni vokali“. Tako da će najbolji radovi biti deo promotivnih aktivnosti i materijala za naredni festival“, istakla je Marija Hajnal Stošić – „Somborsko pevačko društvo“.

Žiri će posle ova dva održana talenta imati težak zadatak da odabere one najtalentovanije za završno veče tj. finale „Šarenog talenta“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar