(VIDEO) 12. Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ od 24. juna do 03. jula

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ po 12 put organizuje Međunarodnu regatu, koja će ove godine okupiti oko 100 brodova sa oko 300 učesnika.

Maršuta ovogodišnje regate je – 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.

Plovidbom se obeležava, od prve regate 2009. godine, “Dan Dunava”, 29.juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog „rečnog praznika“.

Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan „Čista voda, čista ljubav“. Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter.

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ će u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.

Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ uključilo je i studente u ovogodišnju regatu, pa je za pobednički logo na konkursu raspisanom za izradu logoa sa eko-motivom, dodelilo nagradu od 120.000 dinara studentu FTN-a Marku Ađinu. Njegov logo je tako postao zaštitini znak Međunarodne regate „Vode Vojvodine“ 2022. godine.

Ovogodišnja regata ima veliki značaj jer, osim što promovišemo nautičko – turističke potencijale Vojvodine, podiže svest o ekologiji i očuvanju prirode na plovnom području, u šta je uključeno i Ministarstvo zaštite životne sredine, lokalne samouprave, brojna udruženja građana, pa i studenti.

U sklopu manifestacije u Somboru će na trgu Svetog Đorđa održati koncert “ABBA REAL TRIBUTE” benda. Koncert je zakazan za ponedeljak 27. jun sa početkom u 19:30 časova.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar