Veče poezije i muzike “Kao da sam te sanjao” stiže i u Sombor.

U sredu, 14. februara u 20 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor odigraće se muzičko-poetsko veče „Kao da sam te sanjao“.

U ovoj predstavi kabaretskog tipa igraju Vladan Savić, glumac i Kristina Savić, solista Pozorišta na Terazijama u Beogradu, kao i maestro, Filip Savić, pijanista. Protagonisti u formi monologa govore i pevaju stihove najvećih srpskih i svetskih pesnika Konstantina Simolova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Duška Radovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih velikana svetske i domaće poezije.

Predstavom dominira živo pevanje Kristine Savić, koja uz originalno adaptirane aranžmane izvodi balade poznate publici. Specifičnost ove predstave je da se bazira na čistoj emociji, koja je u moderno vreme digitalizacije, društvenih mreža i „bombardovanja“ informacijama skrajnuta u zapećak, pa publika iznenađena buđenjem iste, vrlo brzo utone u neko zaboravljeno vreme, vreme romantike i emocija.

Pored matične scene, predstava je izvođena i na različitim pozornicama u gradovima Srbije kao i u inostranstvu i svuda je naišla na odličan odziv kako publike, tako i kritike.

Redakcija

Redakcija