Uspešno realizovan 5. Letnji festival nemačke nacionalne zajednice

Udruženje Nemaca „Gerhard“ je nakon petogodišnje pauze uspešno realizovalo jubilarni Letnji festival nemačke zajednice. Manifestacija je okupila oko 160 gostiju iz redova dugogodišnjih prijatelja i partnera nemačke nacionalne zajednice, među kojima su između ostalih bili i gradonačelnik Grada Sombora, kao i drugi predstavnici Gradske uprave.

Na proslavi su bili prisutni predstavnici skoro svih nemačkih udruženja iz Srbije, ali i gosti iz Hrvatske, Mađarske i Nemačke. Gosti su u okviru festivala mogli da probaju različite tradicionalne kulinarske specijalitete nemačke zajednice, a za muzički program je bio zadužen bend Podunavskih Švaba iz Mohača u Mađarskoj koji je svojom tradicionalnim repertoarom neprestano pozivao na ples.

Nemačka zajednica u Srbiji, posebno u Vojvodini, se može pohvaliti bogatom i šarolikom kulturnom baštinom. Ovaj festival je iz tog razloga poseban događaj koji možemo nazvati i festivalom prijateljstva, kulturne razmene i boljeg povezivanja. Ova manifestacija nam omogućava da slavimo našu kulturnu tradiciju, ali i da sa prijateljima i partnerima razmenimo ideje i zajednički oblikujemo bolju budućnost za našu decu.

Redakcija

Redakcija