Uručena priznanja najuspešnijim sportistima Sombora za 2019. godinu.

Svečanost povodom “Izbora za najbolje sportiste grada Sombora u 2019.godini” u organizaciji Sportskog saveza Grada Sombora održana je sredu u Narodnom pozorištu.

Dodeljivane su nagrade najistaknutijim sportistima i klubovima u olimpijskim i neolimpijskim sportovima u svim uzrasnim kategorijama, trenerima i sportskim radnicima, u školskom sportu, u kategoriji rekreativci i sportisti sa invaliditetom. Ove godine nisu dodeljene nagrade “Gran Pri” i “Nagrada za životno delo”.

Na svečanosti prvi se prisutnima obratio Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora a u toku večeri i Antonija Nađ Kosanović gradska većnica za sport i omladinu kao i Aranka Binder pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport.

Najbolji seniori u olimpijskim sportovima su Saša Milovac – Bokserski klub “Sombor” i Jelena Leković Karate klub Somborac”.

Najbolji seniori u neolimpijskim sportovima su Milica Popović – Boćarski klub “Sombor” i Danilo Mandić – Kuglaški klub “Vihor”.

Najbolji klubovi su Rvački klub “Soko” kao olimpijski sport i Bowlin klub “Bowling stons” u kategoriji neolimpijski sport.

Specijalno priznanje za razvoj i popularizaciju boksa dobio je Stojan Knežević, Bokserski klub “Sombor”, za razvoj fudbala Fudbalski klub “Radnički 1912”, a nagradu za seniorski vrhunski sportski rezultat u 2019. godini u dobio je košarkaš Nikola Jokić, član NBA ligaša „Denver Nuggets“.

Najbolji trener je Gradimir Dedić Rvački klub “Soko”.

Najuspešnija Osnovna škola je “Dositej Obradović” a Srednja Gimnazija “Veljko Petrović”.
Za postignute rezultate u uložen veliki trud u sportu specijalnim priznanjem nagrađeno je troje mladih sportista, džudista Džudo i sambo kluba “Bačka” Katarina Galamboš, Dimitrije Savić i Đorđe Jovanović.

Za najuspešniju rekreativku u 2019. godini prroglašena je Bojana Marić, Atletsko rekreativni klub “Somaraton”.

Za muzički deo svečanosti u pauzama dodele priznanja videli smo i čuli učenike Muzičke škole “Petar konjović” i članove Plesnog kluba “Ronda”.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar