Upućen apel predsednice opštine Apatin ka JP „Vojvodinašume“

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać uputila je još jedan apel ka Javnom preduzeću „Vojvodinašume“ sa ciljem da se zabrani privredni ribolov na Dunavu kod Apatina.

“Ispred opštine Apatin, ponavljam inicijativu ka JP „Vojvodinašume“ za smanjenje ili ukidanje privrednog ribolova na našem delu Dunava kod Apatina. Smatram da materijalna dobit od tog vida delatnosti nije srazmerna šteti koja se pravi narušavanjem ekosistema, kao i da bi dobit vrlo brzo i mnogostruko bila nadoknađena kroz prodaju dnevnih dozvola sportskim ribolovcima, kao i kroz druge turističke usluge. Takođe, ovom prilikom podsećam da je privredni ribolov zabranjen kako uzvodno, na teritoriji Mađarske, tako i u okviru rezervata „Kopački rit“.

Ukoliko zbog ranijih finansijskih kalkulacija, javno preduzeće , Vojvodinašume“ nije u situaciji da ukine prodaju dozvola za privredni ribolov, opitina Anatin je spremna da otkupi dozvole, odnosno nadoknadi potencijalni finansijski gubitak izostankom njihove prodaje privrediim ribolovcima”, – navela je između ostalog Korać u dopisu.

Redakcija

Redakcija