Upriličen prijem za sportiste Bokserskog kluba „Sombor“

Takmičarima i trenerima Bokserskog kluba „Sombor“ koji su ostvarili izvanredne rezultate na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke u Sarajevu i na finalu Kupa Srbije koji se održao na Zlatiboru, ovoga puta domaćinima su bili pored gradonačelnika Antonija Ratkovića i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i predsednik sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić.

Na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke u Sarajevu, BK „Sombor“ predstavljalo je troje takmičara, Nataša Lukić i Veljko Ristić koji nisu uspeli da dođu do medalje i Nikola Bogatinovski koji je osvojio bronzanu medalju. Kada je reč o Kupu Srbije koji se održao na Zlatiboru, na kome je učešće uzelo devet klubova, BK „Sombor“ je predstavljalo 15 takmičara. Tokom takmičenja, somborski klub je proglašen za „Zlatni klub Srbije 2024“, a pripao im je i pehar najboljeg tima Kupa Srbije. Takođe, za zlatnog boksera 2024. godine proglašen je Jovan Nikolić, takođe iz BK „Sombor“.

Posle čestitki od strane domaćina na prijemu , gradonačelnik je još jednom istakao da uspešnim sportistima da su oni „ponos našeg grada i da će uvek imati podršku lokalne samouprave kada su pohodi na nove uspehe i medalje u pitanju. Vi ste naši česti gosti i pravi ste primer vrednog i predanog rada, discipline i želje da se bude najbolji, motivišući i druge mlade sugrađane koji bi želeli da se bave sportom…između ostalog rekao je gradonačelnik.

Prijemu BK „Sombor“ prisustvovali su i predstavnici sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, kao i Nebojša Neša Vuković, bivši bokser i bokserski menadžer, autor knjige „Legende jugoslovenskog i srpskog boksa“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar