U zgradi Županije upriličen prijem za mlade karatiste

Karatisti iz Karate kluba „Ravangrad“, „Somborac“ i „Dušan Staničkov“, osvajači medalja na Kupu Vojvodine u kategoriji do 14 godina bili su gosti zamenice gradonačelnika Grada Sombora Ljiljane Tica, i članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović.

Na karate Kupu Vojvodine za poletarce, pionire i nade, koji se održao u Novom Bečeju, učestvovalo je preko 400 takmičara iz 42 karate kluba. Takmičari iz tri somborska kluba su osvojili petnaest medalja, od kojih šest zlatnih, šest srebrnih i tri bronzane i svi nosioci medalja su ostvarili plasman na Kup Srbije koji će se održati 25. i 26. novembra u Čačku.

Tom prilikom zamenica gradonačelnika je čestitala mladim sportistima na osvojenim medaljama i ostvarenim rezultatima i rekla da je Grad ponosan na njih jer su pokazali da grad Sombor ima mnogo talentovane omladine koja ima šta da pokaže i nadamo se da ćemo vas videti uskoro ponovo kod nas sa nekim novim medaljama. Grad Sombor ulaže značajna sredstva u omladinu i sport, a kada vas vidimo u ovolikom broju sa medaljama, znamo da su se ta ulaganja i isplatila“, izjavila je zamenica Tica.Uz čestitku uspešnim mladim karatistima Gradska većnica za sport je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da upozna i razgovara sa ovako uspešnim sportistima i dodala da se uz vredan rad i istrajnost može puno toga postići u sportu. „Uspeh koji ste ostvarili na Kupu Vojvodine vam je otvorio vrata i za Kup Srbije i sigurna sam da ćete se pripremiti i uložiti dodatne napore kako bi se vratili sa još puno medalja. Znam da zbog školskih obaveza nije uvek lako posvetiti se treningu, ali budite istrajni, imajte svoj cilj i nemojte nikada da odustanete jer će vrednim trudom i radom rezultati sami doći„ rekla je gradska većnica Nađ Kosanović.

Ovome ćemo dodati i najnoviji „karate vest“: Takmičarska grupa karate kluba ‘’Somborac’’ učestvovala je proteklog vikenda na internacionalnom karate turniru ‘‘Arena kup’’, koji je održan u Beogradu u organizaciji Beogradskog karate saveza i karate kluba ‘’Arena’’ . Na turniru je učestvovalo oko 600 takmičara iz 50 klubova. Osvojeno je 5 medalja za ‘’Somborac’’: 3 zlatne i 2 bronzane. Zlatnu medalju u pojedinačnom kata nadmetanju osvojila je Kristina Kosanović u konkurenciji kadetkinja B klasa, kao i bronzanu medalju u apsolutnoj klasi. Petar Novaković je u konkurenciji muških nada osvojio zlatnu medalju, kao i Ilija Hristov u kategoriji poletaraca. Vedran Jurić je u pionirskoj kategoriji osvojio bronzanu medalju.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar