U toku organizovano testiranje sportista grada Sombora

U organizaciji Sportskog saveza grada Sombora i grada Sombora u velikoj sali Gradske hale Mostonga počelo je testiranje sportista grada Sombora.

U okviru testiranja obaviće se procena trenutnog nivoa fizičke forme povezane sa zdravljem sportista. Pored specifične baterije testova i standardizovanih mernih instrumenata, radi se i zdravstveni skrining ispitanika primenom posebnog zdravstvenog upitnika (AHA/ ACSM) kojim se jasno definiše kome se odobrava dalja procena.

Ispitanici su sportisti uzrasta od 12 godina (2010. godište i stariji) sa teritorije Grada (Opštine) Sombor. Prvog dana, u ponedeljak, testirano je 108 sportista iz tri kluba, a očekuje se da će drugog dana testiranje proći 116 prijavljenih sportista iz sedam klubova. Testiranje se organizuje od 23. do 27. januara.

Kad smo već kod Sportskog saveza Grada Sombora podsetimo da je ostao još jedan dan za predavanje Predloga za izbor najboljih sportista u 2022. godini. Predlozi se mogu predati još danas i lično u prostorijama SSG Sombora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar