U subotu u Somboru „Amazon of Europe Bike Trail – Biciklistička staza Evropski Amazon”

Drugi Internacionalni biciklistički festival u okviru projekta „Amazon of Europe Bike Trail- Biciklistička staza Evropski Amazon” održaće se u subotu 17.oktobra u Somboru.

Planirano je okupljanje biciklista na raskrsnici puta Obilaznica i Rokovački put u 12 h. Polazak biciklista bio bi u 12,20 h. Vožnja na ukupnoj relaiciji u Somboru trajala bi oko 90 minuta. Od mesta polaska ide se do Tromeđe, nakon toga uz Veliki Bački kanal ispod mosta na Apatinskom putu do Štranda.

Na „Štrandu“ je planirano zadržavanje od 15 minuta. Učesnicima manifestacije biće prezentovani dosadašnji rezultati i aktivnosti na projektu, kao i planirane aktivnosti. Oko 13,15 h planiran je nastavak vožnje na relaciji Štrand – Željeznički most – skretanje na ulicu Josićki put, pa levo u ulicu Nikolaja Šimića. Ovde je planirano okretanje i istom trasom povratak do Štranda, gde je planirano druženje i završetak festivala.

Planiran je individualni odlazak sa festivala. Organizatori su Grad Sombor, Gradska uprava grada Sombora , Odeljenje za privredu, turizam i LER.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar