U Srednjoj medicinskoj školi „Dr Ružica Rip“ dostupne su besplatne kineziterapijske usluge

U okviru projekta „Volonteri bez granica“ koji realizuje Grad Sombor kroz aktivnosti Kancelarije za mlade, u saradnji sa Srednjom medicinskom školom „Dr Ružica Rip“, pokrenut je „Volonterski servis“ u kojem učestvuje oko 60 učenika trećeg i četvrtog razreda fizioterapeutskog smera.

Tom prilikom, školu su posetili član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković i koordinator za decu i mlade Bojana Šimunov, gde su zajedno sa direktoricom škole Žužanom Fridrih, obišli učenike koji su pružali kineziterapijske usluge zainteresovanim građanima.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković, istakla je da će kroz ovaj projekat učenici steći neophodnu praksu, dok će građanima biti dostupna još jedna zdravstvena usluga.

Za potrebe pružanja fizioterapeutskih usluga u sklopu ovog projekta, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ je dobila opremu za rad u vidu tegova za zglobove, elastične trake za vežbanje, pilates lopte, ripstole, medicinske lopte, ortopedske hodalice, tatami strunjače i drugu opremu, a finansiranje je obezbedio Pokrajisnki sekretarijat za sport i omladinu.

Zainteresovani građani koji imaju oštećenja i povrede lokomotornog aparata i koji pripadaju ranjivim kategorijama u lokalnoj zajednici, moći će da prisustvuju terapijama koje će se realizovati svakog četvrtka u periodu od 8 do 12 časova, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve telefona: 061/475-2222 i 064/075-0989.

Redakcija

Redakcija