U Somboru počelo Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za žene svih uzrasta, osim seniorki i omladince u muškoj konkurenciji započelo je u sredu u Somboru.
Bokserski klub “Sombor” i Grad Sombor dobili su još jednom poverenje Bokserskog saveza Srbije da organizuju takmičenje saveznog nivoa.

„Ovo je stvarno čast za Sombor, dobiti priliku da se organizuje ozbiljno prvenstvo države nije mala stvar, Bokserski savez Srbije time pokazuje da prepoznaje naš rad. Videće se dosta kvalitetnih borbi, a u njima će učestvovati i naši takmičari. Aleksandra Tepavac i Strahinja Karabegović kao već formirani bokseri dobijaju priliku za medalje, a svoju priliku dobijaju Stefan Vuković, Lazar Jovanović, Miloš Božić, a kadetkinja Marija Lučić je danas osvojila treće mesto. Strahinja Karabegović se već vidi kao prvak države i sledi mu odlazak sa reprezentacijom na Evropske igre u Crnoj Gori, Aleksandra je takođe ozbiljan kandidat za medalju, a za ostale videćemo. Lokalna samouprava podržava naš rad i ja im se ovom prilikom zahvaljujem“, istakao je Stojan Knežević ispred Bokserskog kluba „Sombor“.

Kvalifaciona tamičenja počinju u 15 časova, a u subotu, 07. marta, finalna u 17 časova u Ofo sali Gradske hale u Somboru.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar