U Somboru otkrivena spomen ploča palom dobrovoljcu Janošu Rauku

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otkrio je u Osnovnoj školi “Nikola Vukićević” u Somboru spomen-ploču palom dobrovoljcu Janošu Rauku koji je poginuo 1999. godine tokom NATO agresije herojski braneći otadžbinu.

Ministar Vučević spomen-ploču, u školi koju je Janoš Rauk pohađao, otkrio je zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miletom Karanovićem, a otkrivanju spomen-ploče prisustvovali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik delegata odbora Udruženja 549. motorizovane brigade “Car Dušan Silni” za Sombor Ivica Periškić.

Prethodno, ministar odbrane Miloš Vučević položio je, na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, venac na grob palom dobrovoljcu Janošu Rauku u pratnji general-majora Željka Petrovića i brigadnog generala Gorana Momčilovića. Vence su položili i članovi porodice, pripadnici Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave i boračkih udruženja.

Odavanju počasti palom dobrovoljcu Janošu Rauku prisustvovali su i šef kabineta potpredsednika Vlade Žarko Mićin, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave i boračkih udruženja i građani Sombora.

Foto: mod.gov.rs

Redakcija

Redakcija