U Somboru održana „Liga malih šampiona“

Po dve ekipe iz vrtića „Maslačak“, „Venčić“, „Bajka“, „Sunce“, „Đurđevak“, „Cvrčak“ i „Bubamara“ koji su deo Predškolske ustanove „Vera Gucunj iz Sombora takmičilo se na poligonima spretnosti postavljenim na Gradskom stadionu.

Ekipu je činilo desetoro dece uzrasta od pet do sedam godina, takmičenje se sprovodilo u dve discipline: „budi brz i spretan“ i „trka na 20.000 centimetara“. Disciplina „budi brz i spretan“ podrazumevala je trčanje od četiri metra, kolut napred, sunožne skokove iz polja u polje, skokove iz obruča u obruč, preskakanje prepona u trku i ubacivanje lopte u kofu, dok je „trka na 20.000 centimetara“ podrazumevala štafetno trčanje svih deset takmičara iz ekipe učesnice. Na kraju takmičenja dve ekipe su odnele titulu najboljeg, vrtić „Venčić“ je pobedio u poligonu spretnosti, a vrtić „Sunce“ je pobedio u štafetnim trkama. Obe ekipe su s ostvarenim rezultatima dobile priliku da učestvuju na završnom turniru koji će se održati sredinom septembra u Beogradu.

Takmičenje je organizovao Sportski savez grada Sombora, uz podršku Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, te Grada Sombora a ispred lokalne samouprave, takmičenje je otvorila članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, koja je ovom prilikom istakla da je Gradu Somboru izuzetno drago da se ova manifestacija prvi put održava u našem gradu, jer se na ovakav način se deca uključuju u sport i fizičke aktivnosti i da se nada da će ova manifestacija doprineti tome da sledeće godine bude što više dece uključeno Svim učesnicim su se obratili i poželeli uspešno takmičenje i Predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić, i Goran Vještica, predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar