U Somboru obeleženi Dani hrvatske kulture

U Velikoj sali Gradske kuće održana je završna manifestacija u okviru Dana hrvatske kulture, u organizaciji Udruženja građana „Urbani Šokci“ i uz podršku Grada Sombora.

Događaju je prisustvovao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom dobio priznanje u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju hrvatskog i šokačkog kulturnog nasleđa, kao i za dugogodišnju saradnju i podršku u njihovom radu.

Prema programu, prikazana je monografija Udruženja pod nazivom „Urbani Šokci u zrnju godina“, a gostima se obratila i predsednica Udruženja Marija Šeremešić koja je govorila o postignutim rezultatima, među kojima su objavljivanje 16 knjiga i 5 zbornika, 14 održanih međunarodnih okruglih stolova i druge aktivnosti.

Veče su ulepšali nastupi Ženske pevačke skupine „Kraljice Bodroga“ Bački Monoštor, mali monoštorski tamburaši Hrvatskog kulturno umetničkog društva „Vladimir Nazor“ Sombor, Bodroški bećari Kulturno umetničkog društva hrvata „Bodrog“ Bački Monoštor i ostali.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveta, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Matice Hrvatske i predstavnici kulturno-umetničkih društava Sombora i Gornjeg Podunavlja.

Redakcija

Redakcija