(VIDEO) U Somboru obeležen Svetki dan multiple skleroze

Regionalno udruženje obolelih od multiple skleroze „Zapadna Bačka“ iz Sombora, organizovalo je tradicionalno XVIII Likovno saborovanje.
Takođe, u objektu „Vile Tamara“ obeležen je i Svetski dan multiple skleroze.

“Danas smo održali i Likovne saborovanje, gde su se okupili umetnici. Bili su ukupno četiri dana u Somboru. Učesnici sui z Sombora, Inđije, Novog Sada, Beograda i Apatina, tako da i ovaj put su se odazvali humani ljudi” – rekao je organizator i predsednik Udruženja obolelih od multiple skleroze „Zapadna Bačka“ iz Sombora.

Brankica Miškov iz Udruženja obolelih od multiple skleroze “Kikinda”, kaže da će u Kikindi Svetski dan MS-a biti obeležen 27. i 28. maja i poručujeda trebadase čuje za obolele od ove bolesti jer su oni pripadnici ovog društva.

“Svetski dan obolelih od multiple skleroze obeležava se svake godine 30og maja na svetskom nivou. Svako udruženje tokom maja ima neku od svojih aktivnosti kojom pokušavamo da približimo javnosti stanje koje je i nama dovoljno nekad neshvatljivo” – istakla je Jasna Brančić iz Društva obolelih od multiple skleroze Vojvodine.

Imali smo priliku da upoznamo umetnike iz cele regije i vidimo vrsna dela stvorena na saborovanju.

Umetnica Jelena Mišljenović iz Novog Sada, koja se nalazi na master studijama na FTN-u, odlučila je da ovom prilikom naslika Županiju kao autentično obeležje Sombora.

Događaju je prisustvovao i član gradskog veća Darko Smiljanić.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar