U ponoć počela prijava građana za pomoć države i telefonskim putem

U ponoć je počeo sa radom kontakt centar preko kojeg će građani moći telefonskim putem da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30+30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Prema pisanju „Tanjuga“ broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima, prijavilo preko tri miliona ljudi. Prijava traje do 15. maja.

Penzioneri će prvih 30 evra dobiti sutra, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru mesecu. Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.

Primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja.

Isplate za ostale punoletne građane koji su se prijavili za ovaj vid podrške države, počeće od 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.

Redakcija

Redakcija