U Osnovnoj školi „Avram Mrazović“ nastavljena saradnja sa Francuskim Institutom

Osnovna škola „Avram Mrazović“ iz Sombora nastavila je saradnjom sa Francuskim Institutom i u 2020.

Kroz projekat „Biram francuski“, gosti i voditelji odabrali su radionicu „Sve boje i zastave Francuske“ za rad sa učenicama četvrtog razreda. Učenici su kroz igru i smeh učili, pogađali, pamtili, boje, zastave, čak i nazive zemalja u kojima se govori francuski. U Osnovnoj školi “Avram Mrazović“ francuski se jezik uči od 2003. godine kao drugi strani jezik , a saradnja nastavnice francuskog i učiteljica u nižim razredima je kontinuirano dobra iz godine u godinu.

Ove školske godine su na poziv za saradnju vrata svojih učionica otvorile učiteljice Tatjana Kolar, Natalija Pavkov, Sonja Orlić i Sofija Dubravac. Njihovi učenici su tako imali priliku da se upoznaju sa francuskim jezikom pre ulaska u peti razred i da steknu orijentacionu sliku kako bi to moglo da izgleda.

Prema rečima Biljane Štrbac, nastavnice francuskog jezika, reakcije nakon radionica su najbolji dokaz koliko su bile uspešne. Navodi se da ovakav vid učenja, druženja i saradnje doprinosi svima i da će se truditi da i dalje nastave u tom tempu.

Redakcija

Redakcija