U lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano 60 vozača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sprovedenoj 4. aprila, od 10 do 18 časova, na putu Sombor – Kula, prekontrolisali su 166 vozača, od kojih je 60 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Iz saobraćaja je isključeno šest vozača, četvorica koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola, jedan koji je vozio bez položenog vozačkog ispita i jedan koji je upravljao sa probnom vozačkom dozvolom, vozilom veće snage od dozvoljene.

Najviše vozača, njih 28, sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, dok je za prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom sankcionisano 12 vozača.

Apelujemo na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.

Takođe, apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Redakcija

Redakcija