U Gimnaziji „Veljko Petrović“ održano Opštinsko takmičenje iz fizike

Opštinsko takmičenje iz fizike za srednjoškolce održano je krajem prošlog meseca u prostorijama Gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora. Na njemu je učestvovalo 17 učenika.

Specifičnost ovog takmičenja je u tome da je, pored postojećih kategorija namenjenih za specijalizovana odeljenja i za prirodno-matematički smer, zbog reforme planova i programa, uvedena i treća kategorija namenjena učenicima stručnih škola, opštem i društveno-jezičkom smeru. U okviru nove kategorije zadaci su koncipirani na potpuno drugačiji način, a u skladu sa prijemnim ispitima na fakultetima gde se polaže fizika.

U okviru nove kategorije ubedljivo najbolji rezultat je postigao Lazar Zubović iz Srednje tehničke škole sa maksimalnim brojem bodova. Lazaru fiziku predaje Dragica Perić. Drugu nagradu u novoj kategoriji je osvojila Ema Glumac, a treću je osvojila Staša Majstorović. Obe su učenice društveno-jezičkog smera.

Prvu nagradu u tradicionalnoj kategoriji maturanata je osvojila Jovana Kostić, a u kategoriji trećih razreda Svetozar Poljak. Oba učenika pohađaju Gimnaziju, a njihov mentor je Ljiljana Mijatović. Drugu nagradu u kategoriji maturanata je osvojio Miloš Stojko, koji se takmičio u ovoj kategoriji, mada pohađa treći razred Gimnazije.

Redakcija

Redakcija