U Domu kulture u Gakovu održana aktivnost „Čajanka u zdravlje“

U Domu kulture u Gakovu, sinoć je održana aktivnost namenjena mamama, bakama, tetkama, deci, članicama Društva za borbu protiv raka iz Sombora i domaćicama.

Bila je to zajednička aktivnost Udruženja somborskih učitelja i pacijenata lečenih od raka. Dok su deca imala slikarsku radionicu sa temom zdravlje, za žene je realizovana “Čajanka u zdravlje”. Doktorka Đerđi Šarić i članice udruženja Mara Dobrić, Cecilija Miler, Tatjana Kolar su uz čaj i kolačiće razgovarale sa ženama o prevenciji raka, o zdravim stilovima života, ranom otkrivanju maligniteta, brizi o onkološkim pacijentima u porodici, ali i o iskustvima obolelih, te važnosti i značaju podrške koju udruženje obolelih od raka pruža svojim članovima, njihovim porodicama i svima koji im se obrate.

U toplom i neposrednom razgovoru, moglo se čuti i koliko je malignitet u početku naizgled neprimetan i koliko je važno poznavati i osluškivati svoje telo, kako zbog ličnog zdravlja, tako i zbog nama dragih članova porodice. Istaknuto je koliko je podrška bliskih ljudi u bolesti i nemoći važna, te da udruženje svoju misiju ostvaruje posvećivanjem i osnaživanjem svakog člana, i skretanjem pažne zajednice na osetljive članove. Uz osmehe, ispričana je poneka anegdota iz perioda lečenja članica udrizenja, te sa putovanja i izleta koja se u udružnju često organizuju.

Dečija likovna radionica realizovana je sa temom “Zdravlje za mame, bake, tetke i sve tete”. Deca su slikala šta podrazumevaju pod zdravim stilovima života. Njihovi radovi su izloženi na današnjoj dečijoj radionici u okviru dečije manifestacije SOZIRA.

Redakcija

Redakcija