Turistička ponuda Grada Sombora predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma u Austriji

Turistička organizacija grada Sombora nastupila je na Međunarodnom sajmu turizma u Austriji zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine, Privrednom komorom Srbije i Agencijom za upravljanje lukama.

Na zajedničkom štandu, turističku ponudu predstavile su: Turistička organizacija Vojvodine, Turističke organizacije Novog Sada, Iriga, Sombora, Pančeva, Subotice, Nove Crnje, Stare Pazove, Srbije, Klaster Deliblatska peščara, JP “Dunavska obala” – Apatin, Hotel Pupin i Movenpick Resort, kao i Spa Fruške Terme.

Turistička ponuda grada Sombora je predstavljena putem promo materijala. Predstavljena je turistička ponuda grada Sombora – ustanova kulture, slika „Bitka kod Sente“, salaši, etno-kuće, sela, vinarije, kapaciteti smeštaja, manifestacije, ponuda SRP „Gornje Podunavlje“, biciklističke rute itd.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2022. godini, Vojvodinu je posetilo 8.054 turista iz Austrije, što je porast u iznosu od čak 94% u odnosu na 2021. godinu.

Najznačajniji sajam turizma u Austriji okupio je oko 150.000 posetilaca i 850 izlagača iz više od 80 zemalja, što potvrđuju i podaci o ovogodišnjem broju poseta i prisustvu izlagača.

Redakcija

Redakcija