Tijana Katić ovogodišnja dobitnica književne nagrade „Miroslav Josic Višnjić“

Na osnovu konkursa za književnu nagradu „Miroslav Josić Višnjić“, za prvu objavljenu knjigu proze, pripovetke ili romana, autora do 35 godina, a koju je raspisala Srpska čitaonica „Laza Kostić“ Sombor, nagradu je dobila Tijana Katić za knjigu „Hod po ivici kruga“.

Dodela nagrade upriličena je u prostorijama Srpske čitaonice, a ispred lokalne samouprave, događaju su prisustvovali članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić.

Rečima Žirija za dodelu nagrade u sastavu: Slađana Ilić, Dragan Babić i Mileta Aćimović Ivkov, autorka pobedničke knjige se služeći različitim načinima motivacije, od kojih je socijalno – psihološki karakterističan i upečatljiv i oblikujući pripovedni izraz stilom koji uključuje različite jezičke obrasce, svoj pripovedni svet je delimično približila svetu proze Miroslava Josića Višnjića. Na taj način ona je pokazala kako se, u književnosti, individualni stvaralački pristupi i glasovi dozivaju i saglašavaju u polju životnosti i vrednosti, a to je dovoljno i dobro za prepoznavanje, izdvajanje i nagrađivanje.

Redakcija

Redakcija