Štafeta 4x100m, mlađe pionirke, AK „Maraton“ Sombor najbrža u Srbiji

Uspeh vredan pažnje ostvarile su mlađe pionirke AK „Maraton“ na Prvenstvu Srbije za mlađe pionirke, koje je održano u Kraljevo je u nedelju, 18. juna.

Štafeta somborskog „Maratona“ na 4x100m osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju sa istrčanim ličnim rekordom od 52. sekunde 31 stotinku. Kako napominje trener somborskog kluba legendarna Mira Trifunov pionirke su srušile svoj lični relkord od 53 sekunde i 17 stotinski postavljen prošle nedelje na Prvenstvu Vojvodine. Štafetu su istrčale Sofija Cvetković, Tijana Borić, Anja Vodeničar i Milica Zanze.

Da to ne bude jedina medalja za AK „Maraton“ potrudila se Milice Zanze u trci na 60m. U konkurenciji je bilo blizu 50 atletičarki. Mlada Apatinka koja je nastupa za somborski „Maraton“ je svoju kvalifikacionu trku istrčala sa najboljim vremenom od svih 8.16 sekundi. U finalnoj trci na startu je bilo osam najbržih u kvalifikacijama. Milica je istrčala u vremenu 8.18 sekundi što je bilo dovoljno za drugo mesto i srebrnu medalju. Bolja od nje je bila samo Anđela Cvetković (8.06), članica „Vojvodine“ iz Novog Sada.

Od ostalih rezultata somborskih atletičarki treba izdvojiti šesto mesto Tijane Borić u disciplini na 200m (27.90 sekundi), i osmo mesto Anje Vodeničar (4.77 m) u skoku udalj.

Redakcija

Redakcija