Spreman bogat program povodom proslave Dana Grada Sombora

Povodom 275 godina elibertacije grada Sombora, priređen je bogat program manifestacija kojima će se obeležiti Dan grada pod sloganom „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“.

Programom je obuhvaćen veliki broj sportskih takmičenja, muzičkih koncerata, izložbi i predstava za decu i odrasle. Pored toga, program obuhvata stručna predavanja, radionice i prezentaciju Sombora kao grada sa bogatim kulturnim sadržajem, a celokupan program će trajati od 16. do 19. februara. Ulaz na sve manifestacije će biti besplatan.

U petak, 16. februara, od 11:30 do 14:30 časova održaće se fudbalske utakmice „Duel stogodišnjaka“ na Gradskom stadionu, u 17 časova pripremljen je program „Od praokeana do panonske ravnice“ u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u 19 časova održaće se promocija monografije „Vizija slobode“ u Istorijskom arhivu Sombor, a u 21 čas na programu će biti predstava „Čorba od kanarinca“ u KC „Laza Kostić“.

U subotu, 17. februara, u prostorijama KC „Laza Kostić“, u 10 časova održaće se predstava za decu „U svetu bajki“, u 11 časova posetioci će moći da pogledaju izložbu „Šetnja Glavnim sokakom“, dok će u 12 časova biti održana svečana akademija „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“. U večernjim časovima pripremljen je MMA turnir, nakon kojeg će na Trgu Svetog Trojstva muzički sastav „OK BEND“ održati koncert u 21 čas, a u 22:30 časova, koncert će održati i Dejan Petrović i „BIG BEND“.

U nedeljeu, 18. februara, u 10 časova, održaće se manifestacija „Vek somborskih rvačkih Olimpijaca“ povodom 100 godina od prvog nastupa somborskih rvača na Olimpijadi, a od 10-16 časova biće organizovan program obilaska gradskog jezgra. U večernjim časovima, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ održaće se gala koncert profesora i učenika Muzičke škole.

U ponedeljak, 19. februara, sa početkom u 17 časova biće priređena radionica za decu „Sombor kroz azbuku“ u Gradskoj biblioteci, u 18 časova otvoriće se interaktivna izložba „Dva veka prirodno – naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“, a u 20 časova odigraće se pozorišna predstava „Ćelava pevačica“ u Narodnom pozorištu.

Povodom proslave Dana grada, u subotu, 17. februara, Sportski centar „Soko“ omogućava svim posetiocima besplatan ulaz na bazen.

Redakcija

Redakcija