“Sportske igre mladih Srbije 2020” čekaju prestanak vanrednog stanja, a do tada traje akcija #KodKućeJeZakon

“Sportske igre mladih”, najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci i mladima da potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova, obzirom na vanredno stanje u Republici Srbiji, odložila je sve aktivnosti, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, do završetka istog.

Podsetimo, sezona “Dunav osiguranje – Sportskih igara mladih Srbije” u 2019. godini je, po ocenama mnogih, bila zaista posebna. Oboreni su svi rekordi, pa je tako na takmičenjima širom Srbije u ovom projektu učestvovalo preko 75.000 malih sportista iz 187 gradova i opština Srbije.

Sombor je prošle godine bio prvi put jedan od gradova i opština domaćina. 22.maja na sportskim terenima našeg grada takmičilo se oko 1400 osnovaca i sredjoškolaca u 8 sportskih disciplina. Najbolji sa zonskih takmičenja u Srbiji su se plasirali na finale državnog prvenstva koje je održano u Beogradu od 22. do 26.jula 2019.godine.

Najuspešniji su dobili priliku da u avgustu mesecu, kroz igru i druženje odmere sportsku spretnost u svih deset sportova sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske na sedmodnevnom letovanju u Splitu.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, zajedno sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pokrenule su regionalnu edukativnu i preventivnu akciju #KodKuceJeZakon. Velikom digitalnom kampanjom deci i roditeljima ukazuje se na važnost ostanka u svojim domovima, ali im pružaju i zabavan i edukativan sadržaj putem svih komunikacionih kanala do nastavka aktivnosti na sportskim terenima.

Ambasadori Igara, proslavljeni sportisti i sportski radnici, Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko i Sven Goran Erikson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon, zajedno s mnogobrojnim sportistima ali i javnim ličnostima koje šalju poruke podrške svima u regionu, a posebno učesnicima Sportskih igara mladih.

Kada ovo sve prođe, Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar