Somborski triatlonci na „Black lake triatlonu“ i Prvenstvu Srbije na super sprint distanci

Triatlonac iz Sombora Dario Šarčević učestvovao je u subotu 9. septembra na „Black lake“ ekstremnom triatlon, koji se održao u Nacionalnom parku Durmitor.

Koliko je ovo ozbiljna i teška staza, samo za one najspremnije, govori podatak da se sastoji od distance od 3.8km plivanja, zatim 180km bicikla sa 3200m elevacije i 42km trčanja sa 1700m elevacije. Svaki segment trke ima limit koji takmičar mora da savlada kako bi nastavio sledeći. Nakon „Ironmana“ u Estoniji prošle godine, Dario Šarčević se odvažio i na ovaj poduhvat i uspešno ga savladao za 17h i 12 minuta.

U nedelja je somborskih triatonaca bilo na 27. Novosadskom triatlonu koji je ujedno bio i Prvenstvu Srbije na super sprint distanci. U glavnoj trci dana, Željko Ivković član TK „Sprint“ iz Sombora, osvojio je treće mesti i bronzanu medalju u svojoj starosnoj kategoriji.

Posle dužeg vremena somborski klub je na ovom takmičenju imao i predstavnike i u mlađim uzrasnim kategorijama. Vasilija Ana i Marko Vid Veselinović su se prvi put oprobali u ovoj disciplini i bili više nego uspešni. Marko je u kategoriji mlađih pionira osvojio srebrnu medalju, dok je Vasilija, kao starija pionirka, zauzela 6.mesto.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar