Somborski bokserski klub lider i u „Balkan Open Kupu“

5. kolo “Balkan Open Kupa” održano je proteklog vikenda u Kraljevu. Vodeću ekipu u ovom međunarodnom takmičenju vodio je ovog puta samostalno Kubanac Yoel Fernandez zbog odsutnosti trenera Kneževića.

Bokseri somborskog kluba ostvarili su ovoga puta tri pobede i jedan poraz i tako nastavili sa odličnim izdanjima na ovom regionalnom nadmetanju. Sudije u ringu podigle su ruku u vis kapitenu somborskog tima, Vladimiru Gubašu, Bojanu Stanojloviću i Mihajlu Ristiću, dok je poraz doživeo Milan Vuković. Sa ovim bilansom Bokserski klub “Sombor” je ostao na vodećoj poziciji na tabeli “Balkan Open Kupa” sa ukupno 52 boda. BK “Pelisterski junak” je drugi sa 35 bodova, dok je BK “Filić” treći sa 29 bodova. Sledeće kolo na programu je prvog vikenda marta u Tirani. Krajem aprila domaćin će biti Loznica, dok je finale “Balkan Open kupa” predviđeno 4./5. maja u Ohridu u Makedoniji.

Dodajmo i to da u ponedeljak, 19. februara Bokserski klub „Sombor“ nastavlja takmičenje u prvenstvu Bokserske lige Srbije. Naredni protivnik biće im ekipa „Novi Pazar“. Meč će se održati u Gradskoj hali Mostonga sa početkom u 18 časova.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar