Somborac Dejan Kovačević doneo reprezentaciji Srbije u boćanju svetsku zlatnu medalju

Somborac Dejan Kovačević je u boćanju od 2008. godine. Počeo je sa 8 godina da se igra na boćarskom terenu u komšiluku i uz starije zavoleo ovaj sport i počeo da se takmiči . Prvi seniorski nastup za BK „Sombor“ imao je kao četrnaestogodišnjak. Njegove partije u nacionalnim takmičenjima u kojima su učestvovali somborski klubovi postaju zapažene i kako to ide u sportu Dejan postaje član reprezentacije Srbije u boćanju.

2019 godine na Prvenstvu sveta za igrače do 23 godine u Italija, u paru sa Denisom Švalmom osvoja bronzanu medalju, a u preciznom izbijanju srebrnu. Par godina kasnije (2022.) postaje član višestrukog prvaka Srbije ekipe BK „Novi Beograd“. Kao član reprezentacije Srbije odlazi prošle godine na Mediteranske igre u Alžir i u u preciznom izbijanju osvoja bronzanu medalju. Ovu 2023. godinu dejan završava sa zlatnom medaljom u Francuskoj. Prvu titulu prvaka Sveta Srbiji donosi par iz ekipe „Novog Beograda“ Dejan Kovačević (Sombor) i Milica Kolundžija i to u disciplini miks krug. U finalu je pobeđem par iz Francuske rezultatom 23:20. Dodajmo i to da je na istom prvenstvu Sveta za Srbiju osvojila Nataša Antonjak bronzanu medalju u disciplini pojedinac.

Po prvom dolasku u Sombor, ovim povodom gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, upriličili su prijem za Somborca Dejana Kovačevića. Tom prilikom, gradonačelnik Ratković je čestitao Kovačeviću na ostvarenom rezultatu i poželeo mu da nastavi sa velikim rezultatima na ponos grada. „Drago mi je da imam priliku da razgovaram sa još jednim uspešnim sportistom iz našeg grada. Želim da ti čestitam na velikom uspehu koji si postigao, kako za sebe, tako i za sve nas. Naš grad ima nekoliko boćarskih klubova koji su veoma uspešni i bilo je pitanje vremena kada će neko od igrača doći do najvišeg međunarodnog odličja, a ti si uspeo u tome. Čestitam ti još jednom i želim ti puno uspeha u daljim takmičenjima i da nam se vratiš ponovo sa još mnogo medalja“, rekao je između ostalog gradonačelnik Ratković.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar