Somaratonci proteklog vikenda trčali u Ečkoj i u Vukovaru

Članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora učestvovali su za vikend, tačnije u subotu na trećem izdanju ulične trke u Ečkoj koje je okupilo više od 600 trkača koji su se takmičili na distancama od 5 kilometara, 10 kilometara kao i u štafeti 2 x 5 kilometara. Još jednom u nizu najuspešnija je bila Tijana Kabić koja je istrčala treće mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji.

Trku na 5 kilometara istrčao je i Branko Nenadić. Trku na 10 kilometara istrčali su Suzana Filipović i Danica Grujić Firanj koje su zauzele prva mesta u svojim starosnim kategorijama, dok su druga mesta u svojim kategorijama istčali Vesna Bjelan i Arpad Šarkezi. Trku na 10 kilometara istčali su i Jelena Stanimirović, Nedeljko Katić i Zoran Nikolić. Član Ark ‘’Somaraton’’ Robert Lalić istrčao je drugo mesto kao član mešovite štafete.

U nedelju 29.oktobra na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 30. Vukovarski „HAMBURG“ maraton. Na ovoj trci somborski klub je predstavljao Damir Milankov koji uspešno je istrčao stazu od 42.195 metara. Vredno spomena je to da mu je to ujedno bio deseti istrčani maraton ove godine.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar