SEC u nedelju obeležava Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava

Somborski edukativni centar u nedelju, 19. novembra u 18 časova u svečanoj sali Osnovne škole „Avram Mrazović” će kroz nekoliko aktivnosti obeležiti Dan borbe protiv nasilja nad decom i Međunarodni dan dečjih prava.

Program će početi obraćanjem predstavnika Somborskog edukativnog centra, nakon čega sledi izvođenje predstave „Sa nošom u svet” koju će izvesti Dramska sekcija SEC-a. Posle dramskog programa sledi proglašenje nagrađenih i pohvaljenih radova dece učesnika našeg likovnog konkursa pod nazivom „Iskorak iz nasilja“. Posetioci će imati priliku da pogledaju i izložbu svih radova pristiglih u okviru konkursa.

Somborski edukativni centar na ovaj dan započinje i tradicionalno prikupljanje slatkiša i školskog pribora u svrhu pravljenja novogodišnjih paketića. Svake godine u okviru novogodišnjih praznika napravljeni paketići dele se deci iz ranjivih grupa.

Ulaz je slobodan, a u cilju prikupljanja slatkiša i školskog pribora pozivamo sve posetioce izložbe da iste doniraju, ukoliko su u mogućnosti.

Redakcija

Redakcija