SBK „Spedeer“ na „Hungarian Open-u“

„Hungarian Open“ Masters turnir u krosmintonu serije 500 bodova , nezaobilazni je turnir somborskih crosmintaša. U mađarskom gradu Šolt osmoro takmičara je predstavljalo „Spedeer i postiglo zapažen uspeh.

Selena Stojačić i Katarina Blažev su osvojile turnir u kategoriji juniorskih parova, dok je u istoj kategoriji Uroš Lukač u paru sa Slovakom Ištok Marekom stigao do trećeg mesta. Selena i Katarina su obe nastupile u kategoriji juniorki (U18). Katarina je poražena u finalu od Slovenke Župevc, dok je Selena poražena od iste takmičarke u polufinalu. U kategoriji kadeta (U16) Uroš je završio turnir bez probede.

U kategorijama veterana (O40) nastupili su pojedinačno Simana Matković i Stevica Lukač ali bez uspeha. Stevica je igrao i kategoriju parova za veterane sa Jerković Slobodanom i uspeli su da osvoje bronzano sodličje. Slobodan je igrao pojedinačno u kategoriji veterana (O60) i ostvario dve pobede i dva poraza što je bilo dovoljno za srebrno odličje.

U dve najjače, seniorske kategorije, igrali su Alida Jerković i Boris Jerković. Alida je sa dve pobede i jednim porazom osvojila srebrno odličje, dok je Boris poražen u finalnom meču seniora. Zajedno su nastupali i u kategoriji parova ali su poraženi u četvrtfinalu.

U nastavku sezone sledi Svetsko prvenstvo u krosmintonu koje će biti održano u Češkoj, a boje Srbije braniće šestoro takmičara iz „Spedeera“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar