Rvački klub „Radnički“ prvak Srbije u rvanju slobodnim stilom u uzrastu pionira

U uzrastu pionira od 10 kategorija rvači somborskog kluba „Radnički“ na Prvenstvu Srbije u Senti su imali pet finala. Zlatne medalje su osvojili : Jovan Kosovac (44 kg – iako je bio mlađi dve godine od tog uzrasta), David Mazinjanin (62 kg) i Srđan Todorović (85 kg). Srebrne medalje osvojili su: Kristian Dobi (52 kg) i Uroš Ilić (57 kg koji je takođe bio mlađi od od ostalih takmičara). Bez medalja ostali su:
Nemanja Lončarević, Mladen Batalo, Marko Mamula i Filip Lakatoš. U ekipnom plasmanu ekipa „Radničkog“ u konkurenciji 22 kluba ubedljivo osvojili prvo mesto.

U uzrastu juniora Milan Tolić je osvojio zlatnu medalju, kao i David Mazinjani, kojem je to drugo zlato jer je prvi bio i kao pionir. Bez medalja ostali su: Veljko Ranisavljević i Mihajlo Stričević. U uzrastu juniorki Nađa Liščević je osvojila srebrnu medalju.

Ekipa „Radničkog“ se predstavila i dan kasnije u Feketiću na turnir za mlađe uzrasne kategorije. Zlatne medalje osvojili su: Danijel Bojanić, Sonja Ilić, Adrian Dobi, Nemanja Nikolić, Uroš Ilić, Mladen Batalo i Kristian Dobi, srebrne: Tatjana Trbojević, Ivana Farago i Marko Mamula, a bronzane : Aleksa Trbojević, Viktor Horvat, Dragan Laubenštajn i Aleksa Anđelić. U ekipnom plasmanu ekipa „Radničkog“ je zauzela treće mesto iza domaćina iz Feketića i ekipe iz Kanjiže.

Nakon završetka digitalnog karavana, obuke za starije sugrađane će se nastaviti u ovom digitalnom kutku.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar