(VIDEO) Rezultati fudbalskih utakmica odigranih za vikend 1. i 2. jun

Utakmicama 30.kola završena je sezona u Vojvođanskoj ligi Sever. Prvog junskog dana na stadionu u Bajši je „Sloga“ remijem sa domaćinom ozvaničila prvo mesto na tabeli i naziv Šampiona sezone . Rezultat utakmice je bio 1 : 1 a strelci su bili Oliver Nađ za domaćina u 25 min. i Milovan Vukas u 58. za goste…. kao što znamo prvak ide u Srpsku ligu Vojvodina a drugi a to je OFK „Vrbas“ ide u baraž.

Na Gradskom stadionu u Somboru sezonu su u međusobnom susretu završile komšije ekipe „Ravangrad 2018“ i „Hajduk“ iz Stapara. Utakmica bez rezultatskog značaja završena je rezultatom 1 : 1 . Za „staparace“ je premijerna sezona u Vojvođanskom rangu završena veoma uspešno što se ne može reći i za „Ravangrad 2018“. Završili su ispod crte na tabeli i sele se u Područni rang takmičenja. U prvom delu utakmice, gosti su pokazali da su bolja ekipa jer imali su veći posed ali samo to, bez realizacije, dok je domaćin samo odrađivao utakmicu i na poluvreme se otišlo bez golova. Malo aktivniji domaćin je u drugom poluvremenu doprineo da publika bar vidi i po koji pogodak. Iz brze kontre golom Dejana Đurđeva dolaze u vođstvo u 74.minutu. Mladi Đurđev iskoristio asistenciju saigrača i došao 1 na 1 pred golmana gostiju i doveo svoj tim u vođstvo. Ali gosti u prvom napadu posle polaska sa centra izjednačuju rezultat . Strelac Miroslav Terzić u 76.minutu. I to je bilo sve za ovaj poslednji meč u sezoni 2023/24 za obe ekipe.
U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: u Subotici „Bačke 1901“ pobedila „Đurđin“ sa 2 : 1, Gajdobri „Hercegovac“ OFK „Vrbas“ 0 : 3, u Bačkom Gradištu „Vojvodinu“ potopio „Solunac“ sa 0 : 5, u Bačkom Petrovcu „Mladost“ „Preporod“ 7 : 0, u Apatinu domaća „Mladost APA“ pobedila „Mladost“ iz Turije 2 : 0 i u Zmajevu „Obilić“ „Radnički 1905“ 01. Konačna tabela : Prva je „Sloga“ Čonoplja sa 67 bodova, drugi OFK „Vrbas“ sa 62 a treća je ekipa „Radnički 1905“ iz Bajmoka sa 55 bodova, slede „Mladost APA“, „Obilić“ „Bajša“, sedmi je „Hajduk“ iz Stapara a iza njega su „Solunac“ , „Bačka 1901“, „Mladost“ (BP), „Vojvodina (BG), „Mladost“ (T), „Hercegovac“, „Ravangrad 2018“, „Preporod“ i poslednji je „Đurđin“.. Ispadaju poslednje 3 ekipe sigurno a najverovatnije i „Hercegovac“.

Poslednje kolo u sezoni ,26. po redu igralo se i u MFL Sombor 1. razred i na zatvaranju sezone postignuti su sledeći rezultati . u Kruščiću „Mladost“ „Aleksa Šantić“ 0 : 2, u Bačkom Bregu na svom terenu titulu ozvaničila ekipa“ Dunav 1923“ u susretu sa ekipom „Jedinstvo Lemeš“ rezultatom 3 : 2, u Svilojevu „Terekveš“ „Kordun“ 2 : 3, u Srpskom Miletiću „Zadrugar“ „Borac“ 0 : 2, u Odžacima gostovao„Radnički“ iz Sombora rezultat 2 : 2 i u Sivcu u susretu dva „Poleta“ rezultat 1 : 2 za goste iz Rastine. Konačna tabela izgleda ovako…. prvi je „Dinamo 1923“ iz Bačkog Brega sa 65 bodova , drugi „Radički“ Sombor sa 56 a treća je ekipa „Polet“ Sivac sa 45, slede „Aleksa Šantić, „Kordun“ , „Terekveš“, Jedinstvo Lemeš“, „Omladinac“, zatim „Borac“, „Odžaci“, „Polet“ Rastina, „Mladost“ i na začelju je „Zadrugar“. U Područni rang ide „Dinamo 1923“ a ekipu „Zadrugar“ zameniće ekipa „Jedinstvo“ iz Stanišića.

U Područnoj ligi se igralo preposlednje 29.kolo a postignuti su sledeći rezultati : u Liparu „Lipar“ „ŽAK“ 3 : 2, u Kulpinu domaćin i „Radnički 1918“ igrali 3 : 1, u Gložanima „Budućnost“ „BSK“ 4 : 1, u Karavukovu „Polet“ „Krila Krajine“ 3 : 2, u Paragama „Budućnost“ „Soko“ 7 : 0, u Kuli gostovala „ Crvenka“ i pobedila rezultatom 2 : 7 , u Čelarevu „ČSK Pivara“ „Budućnost“ Mladenovo odigrali bez golova i u Obrovcu „Borac 46“ „Rusin“ rezultat 3 : 3. Trenutna tabela : Prvi je „“Kulpin“ sa 72 boda , druga je „Budućnost“ Parage sa 70 i oni će odlučiti o prvaku u poslednjem kolu, „Budućnost“ iz Gložana sa trećeg mesta i 4 boda manje ispala je iz trke, slede na 4 mestu somborski „ŽAK“ a iza njega su „Radnički 1918“, „Borac 46“, „Budućnost“ Mladenovo, „Crvenka“ , „Rusin“ , „Krila Krajine“, „Lipar“ , „BSK“, „ČSK Pivara“, „Polet“, „Kula“ i poslednje već otpisana je ekipa „Soko“. Poslednje kolo se igra 9.juna.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar