Registracija vozila obavezna i tokom vanrednog stanja

Lokalna samouprava Grada Sombora obaveštava vozače kojima ističe registracija da su u obavezi da je produže i pored toga što je na snazi vanredno stanje.

Građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima. O lokacijama tehničkih pregleda građani se mogu informisati pozivom Operativnog centra AMSS na broj 1987 koji je građanima dostupan 24 časa dnevno. AMSS u okviru svog sistema raspolaže tehničkim pregledima koji su ovlašćeni da izdaju registracione nalepnice, pa će se registracija i putničkih i teretnih vozila obavljati uobičajenom procedurom.

Registracija teretnih i putničkih vozila se odvija normalno, dovoljno je da je vozilo tehnički ispravno i da prođe dosadašnju proceduru. Ako ste vlasnik vozila i produžavate samo registraciju, na tehničkom pregledu možete dobiti registracionu nalepnicu. Vlasnik vozila mora da dođe na registraciju da bi produžio registraciju. Ukoliko niste vlasnik vozila možete takođe produžiti registraciju ako imate ovlašćenje overeno kod notara.

Ukoliko građani imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta, bilo da prvi put registruju novo vozilo ili su kupili polovno koje treba da se registruje, iz MUP apeluju da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.

Tokom vanrednog stanja produženje registracije vozila na tehničkim pregledima, umesto građana starijih od 65 godina, mogu obaviti njihovi potomci.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je objasnio da je neophodno da oni podnesu zahtev na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, uz obavezno prilaganje svoje lične karte, zatim lične karte vlasnika vozila, odnosno osobe starije od 65 godina, i ovlašćenje koje ne mora biti overeno od strane notara.

Potpredsednik Vlade je podsetio na to da se produženje registracije trenutno obavlja isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima.

Foto: EUROBLIC / RAS SRBIJA

Redakcija

Redakcija