Predstavnici Gradskog muzeja Sombora učestvovali na konferenciji „Muzeji i inkluzija“

U Galeriji Matice srpske održana je konferencija pod nazivom „Muzeji i inkluzija“ koja je organizovana u okviru projekta „Uroš Predić za sve“ realizovanog zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Republike Srbije, Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Beograd.

Konferencija je bila posvećena temi pristupačnosti ustanova kulture i inkluzivnim programima kojima se omogućava ravnopravno učešće svih korisnika kulturnih sadržaja i aktivnosti.

U okviru konferencije održana su predavanja muzejskih stručnjaka iz Istorijsko-umetničkog muzeja u Beču, edukativno-kreativne radionice o pristupačnosti u kulturi koju su vodili zaposleni Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a izlaganja su pratile poster prezentacije muzeja i galerija koji su prepoznati kao primer dobre prakse među kojima se našao i Gradski muzej Sombor.

Ispred Gradskog muzeja Sombor na konferenciji su učestvovali David Firanj, direktor muzeja i Nevena Živadinović Kusonić, kustos pedagog.

Redakcija

Redakcija