Policijska uprava u Somboru predstavila rezultate rada tokom oktobra meseca

U oktobru 2023. godine, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana su 162 krivična dela, za oko 27% više nego u oktobru 2022. godine. Rasvetljeno je oko 73% krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, što je više za oko 24% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Ukupan broj izvršenih krivičnih dela u oblasti opšteg kriminala veći je za oko 30%, a najbrojniju grupu čine krivična dela protiv imovine među kojima su najbrojnije krađe i teške krađe. Evidentirano je 13 krivičnih dela nasilje u porodici, isti broj kao i prošle godine u ovom periodu. Registrovano je jedno krivično delo razbojništvo koje je rasvetljeno.

U oktobru 2022. godine zabeleženo je, takođe, jedno krivično delo razbojništvo. Evidentirana su dva krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. U 38 zaplena oduzeto je preko 4.350 grama i oko 1.130 komada droge, a najviše marihuane.

Otkrivena su tri krivična dela privrednog kriminala i prijavljeno je više izvršilaca ove godine, odnosno u oktobru 2023. godine četiri, a jedan izvršilac u oktobru 2022. godine. Oduzeto je šest kilograma rezanog duvana i 22 paklice cigareta. Zabeležena su dva krivična dela ekološkog kriminala.

Što se tiče privrednog kriminala, krajem oktobra, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru protiv tridesetjednogodišnjeg muškarca iz Odžaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina. On se sumnjiči da je u periodu od januara do 20. septembra ove godine bez odgovarajućih dozvola nadležnih organa Republike Srbije nabavio veterinarske lekove različitih proizvođača čiji je promet ograničen i iste prodavao preko kurirskih službi fizičkim licima sa teritorije Republike Srbije i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 409.700, 00 dinara.

Redakcija

Redakcija