Pokrajinska vlada nastavlja sa finansiranjem projekata u 13 lokalnih samouprava u Vojvodini

Pokrajinska vlada, preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u ovoj godini sa 2,6 milijardi dinara finansira i sufinansira 15 projekata na teritoriji 13 lokalnih samouprava u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta.

U oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji šest gradova i opština u AP Vojvodini, sa 791,6 miliona dinara nastaviće se ulaganje u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, čime se poboljšava bezbednost svih učesnika u saobraćaju i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.
Sa ukupno 955 miliona dinara Pokrajinska vlada je podržala projekte lokalnih samouprava u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Pokrajinska vlada je obezbedila i 735,8 miliona dinara za nastavak projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a novac je dodeljen opštinama Bačka Palanka, Bačka Topola i Srbobran. Reč je o projektima koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanju zaposlenosti u Vojvodini.

I Opština Apatin nastavlja sa projektom rehabilitacije i izgradnje novih saobraćajnica, te je obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara za izgradnju biciklističke staze od Banje Junaković do Svilojeva u dužini od skoro tri kilometra, kao i za rehabilitaciju saobraćajnice u Svilojevu. Prethodno je obnovljena saobraćajnica na Staparskom putu u Prigrevici, kao i saobraćajnica Nova – put Ciglane.

Redakcija

Redakcija