Počeo peti mesec turnira SOS Lige budućih šampiona u Somboru

Poslednjeg februarskog dana ove godine na zelenom terenu “Oranž Arene” u Somboru odigrano je 13 utakmica turnira u malom fudbalu pod nazivom “SOS Liga Budućih šampiona“.

Postignuto je ukupno 69 golova. Uglavnom su rezultati bili očekivani, a najneizvesnije je bilo na utakmici 2011. godišta koju su odigrale ekipe „Spartak“ Subotica i „Olimpik“ iz Apatina. Obe ekipe jure vodeći „Lider“ iz Odžaka i pobeda je značila mnogo. To je uspela ekipa iz Apatina rezultatom 4 : 3 i tako je sada ona druga na tabeli, a „Spartak“ je na trećem mestu. U konkurenciji 2007. somborski „Spektar“ iz nedelje u nedelju pobeđuje sve i drži primat među do sada neporaženim ekipama kao najefikasniji tim sa najboljom gol razlikom. Ovoga puta pobeđena je ekipa „Olimpik“ Apatin sa 3 : 0. U 12 utakmica dečaci u plavim majicama dali su 111 golova, a primili samo 10. Neporaženi timovi turnira su do sada ekipe „Arena“ 2009. iz Subotice i somborskog „Spektra“ 2008. godište.

U nedelju prvog dana marta odigrano je 11 utakmica, a viđeno 67 golova. Dan je obeležila utakmica između „Lidera“ iz Odžaka i „Subotice“ u generaciji 2011. Ekipa iz Odžaka je do tada bila bez poraza i veliki favorit, ali dečaci iz Subotice, petoplasirani na tabeli, su sasvim zasluženo u veoma interesantnoj i uzbudljivoj utakmici ostvarili pobedu od 4 : 3. „Subotica“ je posle ovog trijumfa imala malu pauzu i zatim igrala sa somborskim „Spektrom“ i izgubila 7 : 4. Nisu uspeli da pomrse račune i drugom favoritu u ovoj generaciji ali su se pokazali kao izvanredna ekipa.

Još jedan od favorita je pao u nedelju. U generaciji 2010. ekipa „Radničkog“ iz Sombora doživela je prvi poraz od „Spektra“ rezultatom 2 : 1, tako da će u završnicu u ovoj kategoriji biti veoma zanimljivo, jer blizu su i ekipe iz Subotice „Arena“, „Spartak“ i „Subotica“.

Kao što se i očekivalo, vremenom utakmice na turniru postaju sve zanimljivije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar