Počelo evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole

Počelo je evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. Evidentiranje će trajati do 20 februara.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2013. godine do 1. marta 2014. godine. Dete starosti od šest do šest i po godina može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu, takođe, dete starosti od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili nekih drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred nakon provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole vrše roditelji, odnosno staratelji, ili organ starateljstva za decu pod starateljstvom.

Upis dece u gradske osnovne škole vršiće se u Odeljenju za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, soba 226 a, svakog radnog dana od 07 časova i 30 minuta do 15 časova.

Prijavljivanje dece u naseljenim mestima: Aleksa Šantić, Bezdan, Bački Breg, Bački Monoštor, Čonoplja, Doroslovo, Gakovo, Kolut, Kljajićevo, Rastina, Riđica, Stanišić, Stapar, Svetozar Miletić i Telečka, vršiće se u osnovnim školama u istom terminu.

Za prijavu deteta roditelj/staratelj, na uvid podnosi: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeću ličnu kartu roditelja ili staratelja sa tačnom adresom stanovanja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom. Nakon završenog evidentiranja dece, škole će pisanim putem obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti dece za polazak u školu.

Redakcija

Redakcija