Počele prijave za tradicionalnu manifestaciju 23. „Somborski kotlić“

Turistička organizacija Grada Sombora organizuje tradicinalnu manifestaciju 23. „Somborski kotlić“, 20. juna, na Trgu Svetog Trojstva uz nastup Halida Bešlića.

Cene kotizacija su 3.000 dinara za učesnike koji se ne takmiče u kuvanju paprikaša, odnosno 4.500 dinara za takmičenje. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za šest osoba, 3 kg očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

Riba će se, uz kupon, preuzimati 20. juna od 10 do 18 časova u ribarnici „Zlatna ribica“ ili, ako se okončaju radovi, u objektu ove ribarnice u „Pijaci u lancima“. Sto i ložišno mesto će biti odrađeni brojem na kuponu. Drva će se preuzimati kuponom od ovlašćenih redara.

Ekipe učesnika treba sa sobom da ponesu: kotlić, lanac za kotlić, drva za potpalu, luk i začine, testo, hleb, piće, tanjire, escajg, sipaću kašiku, čaše, stolnjak i po želji dodatni aranžman za uređenje stola.

Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i nagrada za tri najbolja po oceni stučnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola i tri najveselija društva.

Dodatne informacije se mogu dobiti u Turističkoj organizaciji Grada Sombora. Iz organizacije manifestacije poručuju da će 23. „Somborski kotlić“ biti prilagođen aktuelnim merama Vlade Republike Srbije.

Redakcija

Redakcija