Participativno budžetiranje: Završeni projekti u MZ „Bezdan“, „Bački Monoštor“ i „Crvenka“

Član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, zajedno sa predstavnicima mesnih zajednica „Bezdan“, „Bački Monoštor“ i „Crvenka“, obišao je lokacije u ovim mesnim zajednicama gde su završeni projekti participativnog budžetiranja za 2022. godinu.

U Bezdanu je postavljena nova teretana na otvorenom, koja sada čini deo kompleksa za odmor i rekreaciju na Kanalskoj obali. Dom kulture u Bačkom Monoštoru zahvaljujući participativnom budžetiranju rešio je pitanje grejanja i hlađenja svih prostorija u zgradi, pa je ona sada u potpunosti spremna za manifestacije, proslave i druge događaje, bilo da se održavaju leti ili zimi. Na Domu kulture naselja Bilić, koje je deo Mesne zajednice „Crvenka“, završeni su radovi na rekonstrukciji krova.

Participativno budžetiranje Grad Sombor sprovodi od 2014. godine, a ovo je druga godina za redom kako se realizuje po jedan projekat za svaku gradsku i seosku mesnu zajednicu. Projekte biraju građani putem glasanja, a u planu je da se i ove godine nastavi sa tom praksom.

Redakcija

Redakcija