Otvorena manifestacija „U bojama dece“

U organizaciji Udruženja somborskih učitelja, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora, u Narodnom pozorištu u Somboru, svečano je otvorena manifestacija „U bojama dece“, koja je ove godine nosi slogan „Učitelji, našeg znanja temelji“.

Ispred lokalne samouprave, otvaranju manifestacije prisustvovale su zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov.

Na samom početku događaja prisutnima se obratila predsednica Udruženja somborskih učitelja Ljiljana Mudrinić.

Tokom tri dana, manifestacija igre, znanja i razmene iskustva će se održati kroz aktivnost nastavničkog i učeničkog stvaralaštva, preko likovno – literarnog konkursa „Heroji našeg doba“, stručnog skupa pod nazivom „Kako sačuvati integritet učitelja i nastavnika u današnje vreme“, javnog časa sa penzionerima i edukativno – kreativnih i sportskih aktivnostu u okviru „Šarenog dvorišta“.

Celokupni program su svojim nastupom ulepšali dečiji hor „Teslini slavuji“ OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo, kao i učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ i OŠ „Dositej Obradović“ Sombor.
Za kraj večeri, članovi dramske sekcije OŠ „Ivo Lola Ribar“ izveli su predstavu „Sudac srca meka“, u režiji Tanje Ogrizović.

Redakcija

Redakcija