Organizovane: „Trka za srećnije detinjstvo“ i „Dame trče“

U organizaciji Crvenog krsta Sombor, uz podršku Grada Sombora, Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor i ARK „Somaraton“, u petak u centru Grada je održana trka pod nazivom „Za srećnije detinjstvo“. Ispred Grada Sombora, rekreativno – humanitarnoj manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković i članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo, Antonija Nađ Kosanović.

Trka „Za srećnije detinjstvo“ je rekreativno – humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije u kojoj deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje za zdrav način života i najviše humanitarne vrednosti. U trci su učestvovala deca školarci, uzrasta od prvog do osmog razreda Osnovnih škola, a za najuspešnije su obezbeđene medalje.

Tokom manifestacije, prikupljena je humanitarna donacija u iznosu od 138.000 dinara, koja će biti uplaćena na račun Fondacije „Budi human“, za našu sugrađanku Biljanu Radonić.
ARK „Somaraton u saradnji sa Crvenim krstom Sombor i Sportskim savezom grada Sombora, uz podršku Grada Sombora, organizovao osmu po redu trku „Dame trče“. Sada već tradicionalna trka, okupila je preko 200 učesnica iz 32 grada Republike Srbije i Republike Srpske, koje su trčale od Gradskog kupališta „Štrand“, do Tromeđe u dužini od 5km. Ispred Grada Sombora, trci je prisustvovala gradska većnica za sport, decu, omladinu i zdravstvo, Antonija Nađ Kosanović.

Ovogodišnje izdanje trke organizovano je pod sloganom „Dame trče za Biljanu“, posvećeno Biljani Radonić, koja vodi borbu protiv opake bolesti, a takođe je jedna od učesnica ove manifestacije.

Prvo mesto osvojila je Jelena Čortan iz Sombora, drugo mesto zauzela je Marija Bubalo iz Apatina, a treće mesto pripalo je Jasmini Kljajić iz Apatina.

Cilj ove manifestacije jeste pokretanje aktivizma i podizanje svesti i želje za zdravijim načinom života kod dama u našem okruženju, ali i kod svih stanovnika koji imaju želju da se bave sportom i zdravim načinom života.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar