OK „Sombor“ na Međunarodnom streetvolley turniru u Apatinu

Odbojkaški klub „Sombor“ je proteklog vikenda učestvovao u Apatinu na jednom od najboljih Međunarodnih streetvolley turnira u Srbiji . Kako su naveli rukovodioci somborskog kluba, njihove ekipe su na turniru u Apatinu osvojile tri medalje, od kojih je jedna srebrna i dve bronzane.

Prema rečima trenera Miloša Aleksića to je veliki uspeh, s obzirom na činjenicu da je na turniru nastupilo preko 2.500 učesnika u svim uzrasnim kategorija, dečaci i devojčice, od 2008, do 2015. godište i mlađi. Na 35 odbojkaških terena takmičilo se oko 400 ekipa.

Turniru su prisustvovali Petar Bogunović, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS), i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine (OSV), Branko Majkić, generalni sekretar OSV, Milan Vujačić, koordinator međunarodnih takmičenja OSS, Edin Škorić, tim menadžer mlađih reprezentativnih kategorija, kao i mnogi drugi predstavnici odbojke u Srbiji.
Matija Milanović, mladi reprezentativac Srbije i promoter turnira, zaigrao je odbojku sa decom i tom prilikom im podelio lepe poklone Odbojkaškog saveza Srbije i medalje „Trofeja Odbojkica“, festivala koji je pružio podršku i uzeo učešće na događaju.

105 najboljih ekipa je dobilo medalje i trofeje od organizatora za ostvareni uspeh na turniru, a podeljene su i diplome za najbolje individualne učesnike.

U organizaciji turnira su pored Odbojkaškog kluba „Apatin“ i podrške pri realizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Odbojkaškog saveza Srbije i Vojvodine, učestvovali i Sportski savez opštine Apatin, Skupština opštine Apatin i nekoliko privrednih organizacija kao sponzori.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar