Odžaci: Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

Opština Odžaci rapisala je konkurs za dodelu studentskih stipendija studentima koji imaju prevalište na teritoriji opštine Odžaci za školsku 2021/2022. godinu.

Pravo na dodelu stipendija može ostvariti student akademskih studija prvog i drugog stepena koji ispunjavaju sledeće uslove:

– da ima prebivalište na teritoriji opštine Odžaci, da pohađa visokoškolsku ustanovu čiji je osnivač Republika Srbija i čije je sedište na teritoriji Republike Srbije, da studira na režimu finansiranje iz budžeta Republike Srbije, da nije korisnik studenstkih stipendija i kredita od nadležnih ministarstava, da nema status apsolventa, da nije u radnom odnosu i da nije navršio 26 godina.

Studentu se odobrava isplata stipendije za vreme trajanja redovne nastave na fakultetu. Novčani izbor odobrene stipendije za tekuću školsku godinu isplaćuje se u 10 mesečnih rata. Mesečni iznos stipendije po koristniku utvrđuje se rešenjem opštinskog veća. Odobrene stipendije isplaćuju se mesečno na tekući račun korisnika stipendije.

Sve dodatne informacije vezane za konkurs mogu se dobiti na zvaničnom sajtu opštine Odžaci.

Redakcija

Redakcija