Održano tematsko veče pod nazivom „Srpska u srcu te nosimo“

U organizaciji Srpske čitaonice „Laza Kostić“ Sombor i Zavičajnog udruženja Srba „Korijeni“, održano je tematsko veče „Srpska u srcu te nosimo“, u kom su učešće uzeli Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Boško Antić, admiral, Petar Škrbić, general – potpukovnik i Darko Mladić, predsednik komiteta za podršku generalu Ratku Mladiću. Pored predstavnika vojske Republike Srbije, raznih udruženja i brojnih sugrađana, tematskoj večeri su prisustvovali i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma Uroš Buzadžić.

Pre samog programa, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, sastao se sa gradonačelnikom Grada Sombora Antoniom Ratkovićem. Povod sastanka bio je razgovor o mogućnostima jačanja i unapređenja saradnje grada Sombora sa gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, kao i pripreme za ovogodišnju, dvanaestu manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“, koja će se ove godine održati u dvanaest gradova Srbije.

Tokom tematske večeri, prisutnima se obratio šef Predstavništa Mlađen Cicović, rekavši da je važno sačuvati jedinstvo srpskog naroda i dodao da će se u narednom periodu raditi na proširenju saradnje kako sa ustanovama kulture u Somboru, tako i sa gradskim rukovodstvom.

Gostima se obratio i gradonačelnik Ratković, pozdravivši kako govornike, tako i ostale sugrađane, dodavši da će Grad Sombor uvek podržati manifestacije koje za cilj imaju doprinos očuvanju srpskog naroda, kulture i tradicije.

U kulturno – umetničkom delu programa, učestvovali su violinista Nemanja Golubić, narodni guslar Vitomir Vulin i srpska pesnikinja Ranka Srdić Milić.

Redakcija

Redakcija