Održano Opštinsko školsko prvenstvo u odbojci za učenike osnovnih i srednjih škola

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sombora i Grada Sombora održano je Opštinsko školsko prvenstvo u odbojci za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola.

U Velikoj sali Sokolskog doma u konkurenciji 9 osnovnih škola u Kategoriji pionirke, najbolje su bile devojčice OŠ „Dositej Obradović“ Sombor, a zatim slede škole „Avram Mrazović” i „Nikola Vukićević“ iz Sombora i „Nikola Tesla“ iz Kljajićeva. Kod pionira 1. mesto su osvojili dečaci OŠ „Miroslav Antić“ iz Čonoplje, a drugo ekipa OŠ „Ivo Lola Ribar “ iz Sombora.

U konkurenciji 6 srednjih škola, kod Omladinaca najbolji muškarci su iz Srednje tehničke škole Sombor, drugo mesto osvojila je Gimnazija „Veljko Petrović”, a treće Srednja škola „Sveti Sava“. Kod Omladinki prva je Gimnazija „Veljko Petrović“, druga Srednja Medicinska škola “dr Ružica Rip”, a treće su devojke Srednje škole „Sveti Sava“.

Prvoplasirane ekipe su stekle pravo učešća na Okružnom prvenstvu koje će se održati 11. marta za Osnovne škole i 13. marta za srednje škole u sali OŠ „Petefi Brigade“ u Kuli.

Takmičenjem su rukovodili, prof. Predrag Mandić, opštinski koordinator školskog sporta i Miloš Aleksić ispred Sportskog saveza Grada Sombora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar