Održano 7. „Ličko prelo“ u Apatinu

Zavičajno udruženje Ličana „Nikola Tesla“ iz Apatina proteklog vikenda organizovalo je po sedmi put „Ličko prelo“. I ove godine prostor Banje „Junaković“ bio je mali da primi sve zainteresovane goste.

Ovogodišnje prelo održano je pod nazivom „Ličani su gorom ogrnuti“, a na samom početku sve prisutne pozdravio je Milan Škrbić, predsednik Zavičajnog udruženja Ličana „Nikola Tesla“.

„Po sedmi put smo ovde u lepom objektu Banje Junaković. Ove godine kao što sam i najavio oborićemo rekord. Postavljeno je oko 750 mesta, zbog toga smo i pomerili binu. Ovo ne radimo kako bi zaradili nešto, kako pojedini pričaju, već da bi svi koji su tražili mogli kupiti ulaznicu. Moram da napomenem da je među nama i jedna grupa ličana iz Čikaga, koji su ne znajući da je danas Ličko prelo došli u Srbiju na poduži odmor, kada su na nazvali za informacije, za njih smo jednostavno morali obezbediti ulaznic“, između ostalog rekao je Škrbić.

U kulturno umetničkom programu učestvovali su: Gradsko kulturno umetničko društvo „Dunav“ iz Apatina, ženska pevačka grupa „Ognjište“, muške pevačke grupe „Unski biseri“ i „Ćiro Lička kaldrma“ kao i pevačka grupa Zavičajnog udruženja „Petar Kočić“.

Za dobru muziku i zabavu, koja je trajala do jutarnjih časova, pobrinuli su se grupa „Balkana“ iz Bačke Palanke, kao i Baja Mali Knindža.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik