Održane kvalifikacije za Pojedinačno prvenstvo Vojvodine u kuglanju.

40 najboljih kuglaša Vojvodine takmičilo se u nedelju u Novom Bečeju za prolazak i učešće na Pojedinačno prvenstvo Srbije.

Među najboljima bili su kao što smo najavili prošle nedelje bilo sedam kuglaša iz dva kluba somborske opštine, „Vihora“ i „Korduna“, kao i dvojica predstavnika Kuglaškog kluba „Apatin“.

Po pravilima takmičenja plasman na Pojedinačno prvenstvo države izborilo je 13 najboljih kuglaša , a među njima su i po dva kuglaša „Vihora“ i „Apatina“. Najbolje plasiran somborac je bio na 4. mestu Danilo Mandić, koji je oborio 606 čunjeva (400 pune i 206 čišćenje). I Aleksandar Stojšin se sa 592 čunja (377 pune, 215 čišćenje) i 7.mestom plasirao na Prvenstvo Srbije.

Apatinci Miroslav Drljača (583) i Đorđe Jovanić (582) sa skoro identičnim rezultatima zauzeli su poslednja dva mesta 12 i 13 koja vode na završnicu.

Recimo na kraju da je Ranko Kurteš (Vihor) je bio 15, Marko Basara (Kordun) 17. Đorđe Dragojević (Kordun) 23., Miloš Karagaća(Kordun) 26. i Nikola Blagojević (Kordun) 40. Prvi je bio Želislav Jakab iz KK „Dolina“ drugi i treći su bili Robert Ernješi i Čaba Zavarko iz KK „Jedinstvo“ Novi Bečej.

Redakcija

Redakcija